Er Rødvin Godt For Dit Hjerte? Find Svaret Her

Mange af os holder af rødvin, da det nemt kan dræbe stress og bekymringer en fredag aften efter en lang arbejdsuge. Desuden er rødvin er godt for dit hjerte, både som forebyggende middel mod hjerteslag og andre hjertesygdomme, og hvis du allerede har haft et hjerteslag eller en hjertesygdom. Hvad er det, der i rødvin er godt for dit helbred?

Rødvin har et højt indhold af HDL-kolesterol. Dette omtales som ”god kolesterol” i modsætning til LDL-kolesterol, der foresager blodprop, og andre hjerte sygdomme. HDL, den gode kolesterol, renser blodkarene for LDL, og skyller det ud i leveren, hvorefter det bliver renset ud af kroppen. Folk fra de sydlige lande, hvor der ofte drikkes vin over maden, får sjældent hjertesygdomme og blodprop.

Rødvin indeholder desuden en stor mængde antioxidanter. Når vores krop bruger oxygen, dannes der ”frie radikaler”, der kan skade vores krop. Sygdomme som kræft og diabetes bliver hjulpet af den skade, oxidanter påfører vores system. Antioxidanter neutraliserer oxidanter, og forhindrer skaden på vores krop påført af oxidanter. Antioxidanter styrker desuden vores immunforsvar, som giver mindre chance for sygdomme som kræft og infektioner. Undersøgelser viser, at hvis man spiser frugt, som også indeholder antioxidanter, fem gange om dagen, minimerer man chancen for et slagtilfælde med 25%.
Det korte og det lange er, at det styrker dit hjerte at drikke rødvin. På den anden side betyder det ikke at du skal drikke en masse rødvin, da rødvin også indeholder alkohol. Alkohol indeholder tomme kalorier, der gør, at man tager på. Desuden forhøjer alkohol også chancen for kræft, og det foreslås kraftigt, at man ikke starter med at drikke alkohol, hvis man ikke er startet. Frugt og sport kan have den samme effekt på dit hjerte, som rødvin kan. Hvis du er startet med at drikke rødvin og holder af det, bør du drikke det i mindre mængder. Den optimale mængde er for mænd 2 glas om dagen og for kvinder 1 glas.