Paso Robles er et dynamisk og hastigt voksende vinområde i det centrale Californien, strategisk placeret halvvejs mellem San Francisco og Los Angeles. Etableret som AVA i 1983 og senere inddelt i 11 sub-AVA’er, har regionen udviklet sig fra landbrugssamfund til respekteret vinområde. Det distinkte klima kendetegnes ved varme dage og kølige nætter med en bemærkelsesværdig temperaturvariation på op til 15°C inden for samme dag – en følge af kold havluft der trækker ind gennem “Templeton Gap”. Mens området oprindeligt var kendt for Zinfandel, har Rhône-sorter som Syrah, Grenache og Mourvèdre samt Bordeaux-druer vundet betydeligt indpas. Kalkstensrige jorder i vestlige dele giver mineralske, strukturerede vine, mens østlige områder med varmere klima producerer rigere, mere koncentrerede udtryk. Paso Robles positionerer sig i den californiske vinverden med eksperimenterende vinmageri og et fokus på terroir-drevne vine til rimelige priser sammenlignet med Napa Valley.
