Abruzzo er en malerisk vinregion ved Adriaterhavets kyst i det centrale Italien, hvor Appenninernes dramatiske bjerge skaber en varieret topografi for vindyrkning. Traditionelt overskygget af Toscana og Piemonte, har Abruzzo længe produceret betydelige mængder vin med Montepulciano-druen som regionens flagskib. DOC Montepulciano d’Abruzzo dominerer produktionen og giver medium- til fyldige rødvine med noter af mørke kirsebær, lakrids og urter. For hvidvine er Trebbiano d’Abruzzo den primære sort, der giver friske, let frugtige vine. Regionens kontinentale klima modereres af Adriaterhavets indflydelse, mens de varierende højder (fra havniveau til 500 meters højde) skaber forskellige mikroklimater. I de seneste årtier har kvalitetsorienterede producenter løftet Abruzzos omdømme ved at fokusere på lavere udbytter og mere præcise dyrkningsmetoder, hvilket demonstrerer områdets uudnyttede potentiale for karakterfulde vine til moderate priser.
