Argentina – alt du skal vide om regionen og vinene

Argentina er Sydamerikas største vinproducent og den femtestørste globalt, kendetegnet ved højtliggende vinmarker i Andesbjergenes skygge. Landets vinhistorie begyndte med spanske kolonister i 1500-tallet, men tog først fart med europæisk immigration i 1800-tallet, der bragte druesorter og knowhow. Malbec er landets ubestridte flagskibsdrue, der efter at være forladt i Frankrig fandt sit sande potentiale i Argentinas højdeklima. Mendoza dominerer med 70% af produktionen, mens områder som Salta, San Juan og Patagonia bidrager med distinkte regionale udtryk. Argentinske vine kendetegnes ved deres frugtintensitet og koncentration – et resultat af høj soleksponering, tørre forhold og betydelige dag/nat temperaturudsving i højderne mellem 600-3000 meter. Traditionelt fokuseret på hjemmemarkedet gennemgik den argentinske vinindustri en kvalitetsrevolution i 1990’erne og har siden opbygget internationalt omdømme for vellavede vine til konkurrencedygtige priser, senest med øget fokus på terroir-udtryk.

Anmeldelser af vine fra Argentina