USA er verdens fjerdestørste vinproducent med en dynamisk vinindustri, der spænder over alle 50 stater, omend med markant koncentration i Californien, der står for omkring 90% af produktionen. Vinhistorien går tilbage til europæiske bosættere i 1600-tallet, men det moderne amerikanske vinboom begyndte først efter forbudstiden (1920-1933) og accelererede efter Parissmagen i 1976, hvor californiske vine besejrede franske i en blindsmagning. Det amerikanske AVA-system (American Viticultural Areas) definerer regionalt særpræg med over 250 godkendte områder. Vinstilene er mangfoldige, men ofte karakteriseret ved fremtrædende frugt og tilgængelighed. Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Pinot Noir og Zinfandel dominerer, men næsten alle internationale druesorter dyrkes med succes. Udover California har regioner som Oregon, Washington, New York og Virginia etableret distinkte vinprofiler. Den amerikanske vinindustri kendetegnes ved innovativ teknologi, eksperimenterende tilgang og en balance mellem old- og new world stilistiske udtryk.
